Κορονοϊός Τάκης Παναγιωτόπουλος: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Ο ίδιος αναφέρει πως αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν με συνέπεια μπορεί να μπούμε σύντομα σε καραντίνα. Μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορονοιού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown».

«Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Η διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, μπορεί να είναι και προ του φθινοπώρου. Το γεγονός του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι σε κυκλοφορία» υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση πλέον.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ο τρόπος αυτός είναι να ανοίξουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα, ενώ επεσήμανε πως ο καιρός είναι πολύ καλός για να ανοίξουν τα σχολεία.

Τέλος, τονίζεται πως ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσημη ενημέρωση τόνισε πως η επάνοδος του κορονοϊού είναι βέβαιη. Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι στο μέλλον κάποια μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν εκ νέου, ενώ εστίασε σε μια άλλη πηγή κινδύνου, τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας στην Ευρώπη.