Πέντε κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες Σάββατο επί 18 ώρες, με τους δύο να κρίνονται προφυλακιστέοι. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι εκβιασμός, ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αναβολικά, οπλοκατοχή, βαριές σωματικές βλάβες. Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους κατηγορούμενους βρίσκονται και γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής. Για σήμερα Κυριακή έχουν κληθεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι άλλοι έξι για απολογία.

Μεταξύ των δύο προφυλακιστέων είναι και ο και ο φερόμενος ως εγκέφαλος για τη ληστεία των 6 εκ. το 2004 στην Εθνική Τράπεζα πριν από μερικά χρόνια. Ο ίδιος αποφυλακίστηκε το 2019 είχε διοριστεί στην Τράπεζα λόγω απώλειας συγγενικού του προσώπου από ληστεία σε τράπεζα.

Οι 11 συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με το The Best της Καλαμάτας, στη διαδικασία εξετάστηκαν αρκετά σημεία με πολλές υποθέσεις από το παρελθόν να αναφύονται, ειδικά όσον αφορά το “ξέπλυμα“, που φέρεται να συνδέεται με τη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη μεγάλη κλοπή από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εκφράζουν την άποψη ότι δεν είναι επαρκή τα στοιχεία που προκύπτουν, ενώ οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζονται.

Το περιστατικό που οδήγησε τις αρχές στην έρευνα, ήταν ο ξυλοδαρμός ενός επιχειρηματία πριν από μερικούς μήνες.  Σύμφωνα με το Messinialive η δικογραφία περιλαμβάνει 232 σελίδες, ενώ οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για “πιθανές φορολογικές παραβάσεις και μόνο”.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive έχει αρχίσει ήδη η διερεύνηση της περιουσιακής κατάστασης και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των κατηγορουμένων και έχουν εμπλακεί κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, εκκρεμεί η σύλληψη ενός ατόμου, 32 ετών που είναι κάτοικος Αθηνών, με ένταλμα για παράνομη διακίνηση αναβολικών. Η διαδικασία πάντως της κύριας ανάκρισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατηγορούμενους μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, διότι τότε παύει η προσωρινή κράτησή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις