Ένταση, επεισόδια και χημικά από δυνάμεις των ΜΑΤ σε μια μερίδα κατοίκων του Δήμου Ωρωπού οι οποίοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου βρίσκονται οι δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και διέλυσαν τη συγκέντρωση των κατοίκων που επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκε και ο Δήμαρχος Ωρωπού.

http://www.apopsi-tora.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF1.jpg

Για αρκετή ώρα υπήρξε μεγάλη ένταση με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται. Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

http://www.apopsi-tora.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF6.jpg

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.