Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου αναμένεται να ισχύσουν οι μειωμένες τιμές στα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ θα κρίνουμε πόσο θα ισχύσει» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Το κόστος του εισιτηρίου των συρμών θα επιστρέψει στα 1,20 ευρώ, ενώ όσοι είχαν αγοράσει κάρτες 3μήνου, 6μήνου και έτους θα αποζημιωθούν».

«Η μείωση των εισιτηρίων λόγω ΦΠΑ πήγε στα 1,27 ευρώ. Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να το στρογγυλοποιήσει στα 1,20 ευρώ», σημείωσε και επανέλαβε πως «όσοι είχαν προμηθευτεί με κάρτες, θα δουν επιστροφή των χρημάτων τους με πίστωση». Σε ερώτηση πόσο θα διαρκέσει η μείωση στα εισιτήρια ο υπουργός απάντησε πως «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ θα κρίνουμε πόσο θα ισχύσει. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου».

Αυτό που ισχύει σίγουρα, συνέχισε ο υπουργός, είναι το αυστηρό πρωτόκολλο για το 50% της χωρητικότητας και τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυξάνονται οι πτήσεις

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη, αλλά και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις. Από 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. Όπως αναφέρεται και στη Notam, περιορισμούς στις πτήσεις θα έχουν έως 15 Ιουνίου οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία. Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις