Τούρκοι χάκερ «έριξαν» την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα ελληνικά το οποίο γράφει: «Γνωρίστε τα όριά σας», με… φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ. Η ομάδα που αναλαμβάνει τη διαδικτυακή επίθεση είναι η: Ayyidiz Tim, ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι συγκεκριμένοι χάκερς έχουν επιτεθεί και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή του έτους, χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες της ελληνικής, κυπριακής αλλά και της ιρακινής κυβέρνησης, όπως ανέφερε τότε το πρακτορείο Reuters. Οι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, πρεσβειών και υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ το Reuters επισήμανε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν οι υπηρεσίες email της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί ανέφεραν πως η δραστηριότητα των χάκερ εμπεριέχει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρία στοιχεία:

  • Στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία.
  • Στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες πηγές λένε, χρησιμοποίησαν υποδομές καταχωρισμένε στην Τουρκία.
  • Και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Στην αντεπίθεση οι Anonymous Greece

Οι Anonymous Greece είχαν περάσει στην αντεπίθεση και δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook τα ονόματα δύο χάκερ, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες. Σε σχετική ανακοίνωση ανέφεραν: «Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων χάκερς,του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας».

Όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας  πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις