«Παλεύει, είναι αγωνίστρια. Η κατάστασή της είναι σταθερή. Έχουμε ήδη κάνει τρία χειρουργεία και έχουν πάει καλά», τόνισε η θεράπουσα ιατρός, Μαρία Καλόφωνου, μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, «Live News», για τη μάχη που δίνει στο νοσοκομείο η 34χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Αναφορικά με την πορεία αποκατάστασης, η ίδια τόνισε: «Δεν μπορεί κανείς να πει σε τι βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χάσει βασικά στοιχεία, έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπο. Αλλά στην πλαστική χειρουργική προσπαθούμε με αυτά που έχουμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο».

«Είναι προφανές ότι δεν θα της αρέσει το αποτέλεσμα και ισχύει για όλο τον πρόσωπο που έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο. Το δέρμα είναι ένα όργανο μοναδικό. Δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Προσπαθούμε απλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσο πιο κοντά στην πρότερη εικόνα», συμπλήρωσε η κυρία Καλόφωνου. Αναμενόμενη η ερώτηση, για το εάν η άτυχη κοπέλα, γνωρίζει λεπτομέρειες για την κατάστασή της. «Ξέρει τις λεπτομέρειες. Έχουμε μιλήσει πολύ, και έχει μιλήσει και με τους ειδικούς, τους ψυχιάτρους που έχει δίπλα της καθημερινά. Ξέρει ότι έχει μια μεγάλη ζημιά και ότι πρέπει να σταθεί δυνατή. Μας έχει εκπλήξει γιατί είναι πολύ δυνατή, έχει πείσμα και επιμονή, και μας βοηθάει. Το μάτι της έχει υποστεί έγκαυμα, όμως έχουμε καλές ενδείξεις. Πάει καλύτερα, είμαστε αισιόδοξοι, θα πούμε το τελικό αργότερα. Είναι υπό αγωγή», συνέχισε.

Διαβάστε: Επίθεση με βιτριόλι: Αυτές είναι οι αποκαλυπτικές καταθέσεις του συντρόφου της 35χρονης και της Ιωάννας


Ερωτηθείσα για την αντίδραση της 34χρονης Ιωάννας στο ποια είναι η κατηγορούμενη για την υπόθεσή της, η γιατρός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μεταφέρει συναισθήματα και προσωπικά πράγματα της ασθενούς. «Εγώ ανακουφίστηκα πραγματικά, γιατί θεωρώ πως η ασθενής μου θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα τις προσπάθειές της για αποκατάσταση, ενώ δεν δίνεται το μήνυμα ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο και να μείνει ατιμώρητος», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Μετά τη σύλληψη μιας 35χρονης γυναίκας και την υπόνοια ότι το έγκλημα φέρεται να διεπράχθη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, το φως πέφτει στην κατάθεση του 40χρονου συντρόφου της συλληφθείσας, αλλά και της 34χρονης που παραμένει νοσηλευόμενη στο Θριάσιο. (Διαβάστε αναλυτικά). «Είναι μια σύνθετη υπόθεση. Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της», δήλωσε στο Mega ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της 35χρονης φερόμενης ως δράστιδος της επίθεσης. Πρόσθεσε ότι «αφού αρνείται την εμπλοκή, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία της υπεράσπισής της. Της είπα βοήθησε με, να σε βοηθήσω» (Διαβάστε αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις