Την ώρα που η 35χρονη γυναίκα η οποία φέρεται να είναι η δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα, στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου 2020, τηρούσε το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον του ανακριτή, μια νεαρή γυναίκα από το επαγγελματικό της περιβάλλον, θεωρεί – μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την υπόθεση -ότι είχε μπει και αυτή στο στόχαστρο και εκτιμά ότι για άγνωστους λόγους δεν βρέθηκε στη θέση της Ιωάννας.

Όπως ανέφερε το Mega, οι θεωρίες της γυναίκας στηρίζονται στα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας και στις ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης όπου μεταξύ άλλων έγραφε: «Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει έμεινε έκπληκτη όταν πριν από έναν μήνα και αφού πλέον δεν είχαν στενές επαφές με την 35χρονη, έλαβε από εκείνη ένα μήνυμα με το οποίο της ζητούσε έναν γιατρό για να της γράψει ότι δήθεν χρειάζεται αναρρωτική.

«Ο 40χρονος δεν είχε συναντήσει ποτέ την Ιωάννα»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον βιτριόλι, μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος του 40χρονου άνδρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ως το μήλον της έριδος για την εν λόγω υπόθεση. «Ο εντολέας μου είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Ούτε επιχειρηματίας, ούτε όσα έχουν ακουστεί. Όλες οι υπερβολές που έχουν ακουστεί για το πρόσωπό του έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή μας», σημείωσε ο κ. Γκαβέρας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, την 34χρονη Ιωάννα δεν την γνώριζε προσωπικά, ούτε την είχε δει ποτέ από κοντά, πέραν του προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κατά το στάδιο της ανάκρισης κατάλαβε ότι γνώριζε την 34χρονη. Ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι έχει ο ίδιος εμπλοκή στο θέμα αυτό. Ούτε το ποιο ήταν το θύμα. Η μόνη τους επικοινωνία όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του, ήταν μια τυπική επικοινωνία σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σαν προτεινόμενη φίλη την είδε και έκανε ένα αίτημα φιλίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαβέρας.


Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ σε κάποιο γάμο ή άλλη κοινωνική εκδήλωση, όπως είχε ακουστεί. «Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό προκύπτει και από την κατάθεσή του. Δεν την έχει δει ποτέ από κοντά. Την έχει δει μόνο μέσω του Facebook», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του 40χρονου. Σε ό,τι αφορά στην 35χρονη κατηγορούμενη, ο κ. Γκαβέρας επεσήμανε ότι μεταξύ του πελάτη του και της 35χρονης «δεν υπήρχε σχέση, δεν υπήρχε δεσμός με την κατηγορούμενη. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ κάπου σαν κοινωνική συναναστροφή. Όλες οι συναντήσεις τους ήταν κατ’ ιδίαν».

Οι ιστοσελίδες που είχε επισκεφτεί η 35χρονη

Το ιστορικό από τις κινήσεις του laptop και των δυο κινητών τηλεφώνων της 35χρονης που φρόντισε να διαγράψει λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη της, προσπαθούν να επαναφέρουν οι ερευνητές των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανέφερε το Mega στο στόχαστρο των αστυνομικών είναι και το «ιστορικό» των αναζητήσεων της 35χρονης στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθεί πότε αναζήτησε και πώς βρήκε το βιτριόλι. Όπως και τον κοριό που τοποθέτησε στο αυτοκίνητο της 34χρονης.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει βασικό στόχο να προχωρήσει σε ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων της 35χρονης προκειμένου να πληροφορηθεί πώς έμαθε τους τρόπους να εξαφανίζει τα ίχνη της, να κάνει χρήση τηλεκάρτας, κλειστά κινητά κλπ., αλλά και πότε και πώς βρήκε το βιτριόλι. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας ότι είχε προχωρήσει στην αναζήτηση της περούκας που χρησιμοποίησε, την περίοδο 6-9 Μαΐου, δηλαδή περίπου 10 ημέρες προ της επίθεσης. Επιπλέον, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζήτησε την βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου, για να κάνει τις αναζητήσεις που χρειαζόταν για την υλοποίηση της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις