Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη γυναίκα που έχει προφυλακιστεί για την φρικτή επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 35χρονη κρατούσε κι άλλες χειρόγραφες σημειώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι επισκέπτονταν χαρτορίχτρες και καφετζούδες. «Αν φύγει αυτή η λευκή μαγεία θα πάνε όλα καλά. Με αυτόν πορεύομαι. Έχει αναποδιά ανάμεσά μας. Θα ακούσω ευχάριστα νέα, απλά έχω αμφιβολίες ότι είναι άπιστος, δεν είναι όμως», φέρεται να έχει γράψει, μεταξύ άλλων, η φερόμενη ως δράστιδα.

Παράλληλα με τη «λευκή μαγεία» και τη καφεμαντεία, όμως, σκεφτόταν και την εκκλησία. «Θα ανάψω ένα κερί στην εκκλησία στο Θεό να με βοηθήσει. Έχω τύχη βρέθηκε κλειδί στο φλιτζάνι. 8 Απριλίου και μετά θα είναι όλα εντάξει», έχει γράψει. «Για εμένα έχω τύχη και στενοχώρια, για το δίχως τίποτα. Υπάρχει αγάπη και αναποδιές. Στο θέμα μπήκαν αμφιβολίες και υπάρχει απόσταση, όχι χωρισμός. Η σχέση είναι όρθια. Έχει αναποδιά ανάμεσά μας», αναφέρει σε άλλο σημείωμα, δείχνοντας πως είχε εμμονή με την – όποια – σχέση της με τον 40χρονο άνδρα.

Η 35χρονη θέλει να δουλέψει στις φυλακές για να μειώσει την ποινή

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη που έχει προφυλακιστεί για την βάρβαρη επίθεση με το βιτριόλι, ψάχνει ήδη τρόπους για το πώς μπορεί να μειώσει την ποινή της. Για το λόγο αυτό θέλει να εργαστεί, καθώς οι κρατούμενες μπορούν αν το επιθυμούν να εργαστούν στις φυλακές, σε διάφορα πόστα, ώστε να μειώσουν την χρονική διάρκεια της ποινής τους. Σύμφωνα με το Mega, η 35χρονη κατηγορούμενη ζήτησε να μάθει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις κρατούμενες που εργάζονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αίτησή της αφορά στο καφενείο ή την βιβλιοθήκη και θα εξεταστεί από το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο και θα πάρει την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι ο θάλαμος στον οποίο κρατείται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών. Διαθέτει δικό του μπάνιο με τουαλέτα και η 35χρονη βρίσκεται μόνη. Όχι για λόγους ασφαλείας όπως διευκρινίζει η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών, αλλά επειδή αυτό επιτάσσουν τα νέα μέτρα ασφάλειας για τον κορονοϊό.


Το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες, ακολουθήθηκε πιστά και στην περίπτωση της 35χρονης, που μεταξύ άλλων ζήτησε να ενημερωθεί για τις μέρες και ώρες των επισκεπτηρίων.
Μεταξύ των πρώτων ερωτήσεων που έκανε η 35χρονη, ήταν αν μπορεί να κάνει αγορές από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο των φυλακών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις