Κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα, δόθηκε θέμα στην Φυσική, η απάντηση του οποίου από την πλευρά της επιτροπής ήταν λανθασμένη. Ωστόσο, ο πατρινός φυσικός Θεόδωρος Βέρροιος εντόπισε το λάθος με αποτέλεσμα η επιτροπή με καθυστέρηση να παραδεχθεί …την πατάτα που έκανε, στέλνοντας την ορθή απάντηση στα βαθμολογικά κέντρα, μετά την αυτονόητη αναστάτωση που δημιουργήθηκε.

Ο διευθυντής του φροντιστηρίου «Πρίσμα», όπου ανακαλύφθηκε το λάθος, Κώστας Ταβαντζής μίλησε στην τηλεόραση του MEGA για το περιστατικό και τις κινήσεις των εκπαιδευτικών μετά τον εντοπισμό του λάθους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φυσικοί του φροντιστηρίου εντόπισαν το λάθος τη στιγμή που άρχισαν να λύνουν τα θέματα. Στη συνέχεια, έβγαλαν ανακοίνωση για τη λανθασμένη απάντηση την έστειλαν στα τοπικά μέσα. Η απάντηση δημοσιεύτηκε, όπως δόθηκε, σε μεγάλη έκταση, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Το «ΠΡΙΣΜΑ» δημοσίευσε τη σωστή απάντηση του ερωτήματος Δ-5 i. Θα είχε ενδιαφέρον ένας δημόσιος διάλογος.

Με παρέμβασή τους, η ομοσπονδία φροντιστών (ΟΕΦΕ) εξέτασε το θέμα και αποδέχτηκε τη λύση που πρότεινε το φροντιστήριο, θεωρώντας λάθος τη λύση της ΚΕΓΕ. Τη σωστή απάντηση την ανήρτησε επίσημα στην ιστοσελίδα της.

Τώρα, έχει δοθεί νέα οδηγία για τη βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν ήδη διορθωθεί.

Πανελληνίων συνέχεια

Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα εξετάζονται στα μαθήματα της Ιστορίας και της Πληροφορικής, για όσους ανήκουν στις Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Τα θέματα στην Ιστορία

Τα θέματα στην Πληροφορική

Παλαιό σύστημα

Παράλληλα, οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα εξετάζονται στα μαθήματα της Ιστορίας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Τα θέματα στην Ιστορία

Τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Επόμενος και τελευταίος σταθμός για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων είναι η Παρασκευή 26 Ιουνίου με Χημεία και Οικονομία για όσους δίνουν με το νέο σύστημα και με το μάθημα της Χημεία και ΑΟΘ για όσους εξετάζονται με το παλαιό σύστημα.

Ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020. Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1/7) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις