Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και άγριας δολοφονίας τον Αύγουστο του 2012. Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση στο Εφετείο ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας και τρεις ακόμα συνεργοί του. Έντεκα μήνες μετά η λεγόμενη πρώτη ομάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη εντόπισε έξω από τα Καμένα Βούρλα το νταμάρι με το παλιό καμίνι, όπου οι δράστες φέρονται να έκαψαν και να εξαφάνισαν το πτώμα του 26χρονου. Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών στην απόφασή τους «δείχνουν» το σημείο που θεωρούν ότι βρίσκεται το πτώμα του Μάριου. Σε αυτή την περιοχή φαίνεται να κατέληξαν, εκτιμώντας και αναλύοντας μαρτυρίες που ακούστηκαν στην πολύμηνη δίκη. Στην ίδια περιοχή διατηρεί εξοχικό σπίτι ένας από τους φερόμενους ως δράστες της πρώτης ασύλληπτης ομάδας.

«Δύο από τους φερόμενους ως δράστες, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT DOMPLO, έχοντας πίσω την σορό του Μάριου με δεκαπέντε σακιά κάρβουνο για να περιορίσουν τις οσμές από την αποσύνθεση, ακολούθησαν μία διαδρομή από περιφερειακούς δρόμους και παλαιές εθνικές οδούς για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους της Αστυνομίας», αναφέρουν οι Δικαστές για τα Καμένα Βούρλα.

Έτσι στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται εννέα ακόμα άτομα:

  • Η σύζυγος του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο την οποία αποδέχτηκε η Έδρα, η σύζυγος του εγκέφαλου ήταν η άμεση εκτελεστής των εντολών του,
  • Ο γιος του 77χρονου, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας,
  • Ο δεύτερος γιος του 77χρονου, επίσης αστυνομικός,
  • Δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου,
  • Τρία άτομα τα οποία παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό» και
  • Ιδιοκτήτης εταιρίας με οχήματα προς απόσυρση και φίλος του 77χρονου.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα πρακτικά διαβιβάζονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο Εισαγγελέας θα διερευνήσει αν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης στα εννέα μέλη της ομάδας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της αρπαγής κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2019, για την υπόθεση καταδικάσθηκαν:

  • Ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας.
  • Ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για απόπειρα εκβίασης.
  • Ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας.
  • Ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις