Χθες το βράδυ λίγο μετά τις 10 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Το Flash.gr βρέθηκε στην έναρξη των εργασιών και κατέγραψε καρέ καρέ τις εργασίες των ειδικών συνεργείων αλλά και τις αντιδράσεις των πολιτών που περνούσαν εκείνη την ώρα από το Σύνταγμα. Άνδρες της τροχαίας έκαναν παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ενημέρωναν τους οδηγούς για τις αλλαγές.

Ειδικά συνεργεία του Δήμου έκοψαν τις στάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας για να ξεκινήσουν σε εκείνο το σημείο οι εργασίες

 

Με ειδικά προστατευτικά αποκλείστηκε το κάτω μέρος της πλατείας και γερανοί αλλά και σκαπτικά μηχανήματα άρχισαν τις εργασίες.

Η Πλατεία Συντάγματος έμοιαζε με ένα εργοτάξιο με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Οι πολίτες παρακολουθούσαν τις εργασίες και ρωτούσαν συνεχώς πως θα διαμορφωθεί τελικά η πλατεία αλλά και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του flash.gr, οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας έκαναν τις ανάλογες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση των εργασιών

Το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις που αφορούν το οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγεώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως). Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις (3) λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

Ωστόσο, προς το παρόν θα δημιουργηθεί η υποδομή (διαφορετικό χρώματα), αλλά η 4η λωρίδα δεν θα λειτουργήσει αποκλειστικά για λεωφορεία. Αναμένεται να δοθεί η σχετική άδεια από τον ΟΑΣΑ.Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Οι πολίτες θα δουν αλλαγές όσον αφορά στην κυκλοφορία, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση δεν είναι του μεγέθους αυτής στην οδό Πανεπιστημίου πριν από δύο εβδομάδες. Ενώ στην πράξη θα μειωθούν από έξι σε 4 οι λωρίδες κίνησης των οχημάτων, είναι πολύ πιθανό η κυκλοφορία να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, δεδομένου ότι μια τουλάχιστον λωρίδα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν κατειλημμένη από την -παράνομη- πιάτσα ταξί.

Ρεπορτάζ: Λουκάς Βελιδάκης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις