Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στα Τρίκαλα για τον τραγικό θάνατο 15χρονου από αεροβόλο, το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου 2020, στην περιοχή Θεόπετρα, ενώ νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιστατικό. Πρόκειται για τον γιο πολύτεκνης οικογένειας. Μάλιστα, ο πατέρας του ήταν κληρικός στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 15χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από αεροβόλο όπλο, ενώ έπαιζε με δυο από τα αδέλφια του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και κατέληξε μερικά λεπτά αργότερα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalavoice.gr, ο θάνατός του μπορεί να προήλθε ακόμη και από ανακοπή καρδιάς την ώρα που χτύπησε και όχι από το χτύπημα του αεροβόλου. Φως στα αίτια της τραγωδία σε κάθε περίπτωση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα το όπλο της τραγωδίας, μια καραμπίνα – αεροβόλο. Έρευνες για να «φωτιστούν» οι συνθήκες του θανάτου ενός 15χρονου από την Καλαμπάκα που τραυματίστηκε θανάσιμα από αεροβόλο διεξάγουν οι Αρχές. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν όπλα στο σπίτι, θα πρέπει να φυλάνε καλά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η πλημμελής φύλαξη αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται. Στο σπίτι τα όπλα πρέπει πάντα να βρίσκονται σε κλειδωμένο ερμάριο ή οπλοβαστό και σε τέτοια κατάσταση, ώστε να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν. Τα πυρομαχικά φυλάσσονται και αυτά σε κλειδωμένο ερμάριο, χωριστά από τα όπλα. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αποτελούν παιχνίδι των παιδιών.

Το όπλο πρέπει να είναι πάντα χωρίς φυσίγγια, και τα φυσίγγια πρέπει να βρίσκονται σε δεύτερο σημείο κρυμμένα, εκτός αν έχετε ειδική ντουλάπα με όπλα, με κωδικό για να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας. Ουσιαστικά μόνο του το όπλο δεν είναι επικίνδυνο για παιδιά που δε μπορούν να αγοράσουν σφαίρες από μόνα τους, αλλά καλό θα ήταν μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά να μη το βάζετε κάτω ή δίπλα από το κρεββάτι σας.