Χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα εστίασης στην περιοχή των Εξαρχείων. Καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ακόμα και ρίψη δακρυγόνων μέσα σε μαγαζιά και σημαντικούς τραυματισμούς πολιτών. Η γενικευμένη επίθεση ξεκίνησε όταν κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν ανακατάληψης δύο κτιρίων στην οδό Δερβενίων τα οποία είχαν σφραγιστεί από την Αστυνομία πριν από μία εβδομάδα. Πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 7 συλλήψεις.

Για το συμβάν το café-bar Ντέμο, που βρίσκεται επί της Κωλέττη, δημοσίευση την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σήμερα τα ξημερώματα η ομάδα δράση μπήκε στο μαγαζί μας απρόκλητα (και προφανώς χωρίς ένταλμα). Παρά τις προσπάθειες μας να εμποδίσουμε αυτή την εισβολή και να υπερασπιστούμε τους θαμώνες και τον χώρο μας μπροστά σε αυτή την ωμή βιαιότητα στάθηκε αδύνατο. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσουν εργαζόμενους και θαμώνες και δυστυχώς να συλλάβουν έναν από αυτούς.

Οι οικείοι του συλληφθέντα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημερώσανε ότι είναι βαριά χτυπημένος και επιπλέον ότι διώκεται για δύο κακουργήματα. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που ήταν μπροστά αν έχουν βίντεο και φωτογραφίες από τον βίαιο ξυλοδαρμό και την σύλληψη να επικοινωνήσουν είτε μέσω της σελίδας μας είτε στο μαγαζί απευθείας. Το ίδιο και για όποιον θα ήταν διατεθειμένος να καταθέσει για τα συμβάντα αυτά. Θα επανέλθουμε άμεσα με μια πιο ολοκληρωμένη ανακοίνωση.

Για τo ίδιο συμβάν ο Νάσος Ηλιόπουλος διατύπωσε την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, μέσα από τα προσωπικά του social media:
“Κύριε Δήμαρχε όταν υπογράφατε το Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία αυτές τις επιχειρήσεις είχατε στον σχεδιασμό σας; Εκτός και αν ο σχεδιασμός σχετίζεται με την συνολική αλλαγή των εμπορικών χρήσεων γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων. Η έλλειψη σεβασμού των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας και των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων τροφοδοτεί την ανασφάλεια στην πόλη. Η σιωπή της Δημοτικής Αρχής σε συστηματικά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας την καθιστά συνυπεύθυνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις