Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρθηκαν απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αστυνομική βία

Πολλές είναι οι καταγγελίες για αστυνομική βία το βράδυ του Σαββάτου κατά προσφύγων και μεταναστών, κυρίως μητέρες με μικρά παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, περίπου στα μεσάνυχτα του Σαββάτου δυνάμεις ΜΑΤ βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στην πλατεία Βικτωρίας απειλώντας να μεταφέρουν τους συγκεντρωμένους στην Αμυγδαλέζα με πρόσχημα, φυσικά, την δική τους ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Όταν οι πρόσφυγες και μετανάστες αρνήθηκαν, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους και άρχισαν να τραβάνε κόσμο βίαια προς τις κλούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά πήραν ανήλικα παιδιά και τα μετέφεραν στα οχήματα, ώστε να αναγκαστούν οι μητέρες τους να ακολουθήσουν. Στο σημείο έσπευσαν και δεκάδες αλληλέγγυοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν. Μετά το τέλος της επιχείρησης, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εναντίον αλληλέγγυων και όσων προσφύγων είχαν παραμείνει στο σημείο.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 22 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Κυψέλης , ενώ οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

POLICE BRUTALITYTHREATSVIOLENCERAPEEVICTIONSWAR ON MIGRANTSCLASS WARSYSTEMREGIMEDETENTION CENTERPUSH…

Gepostet von Notleavingmy Home amSonntag, 5. Juli 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις