Επίθεση από αστυνομικούς δέχτηκε δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος που κάλυπτε την πορεία εναντίον του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Την ώρα που βιντεοσκοπούσε και έκανε live αναμετάδοση στο Facebook, αστυνομικοί έσπρωξαν την κάμερα που κρατούσε και άρχισαν να του φωνάζουν να μην τραβάει. «Τράβα το προσωπάκι σου, βγάλε selfie», ακούγονται στο βίντεο να λένε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος από την αρχή έκανε γνωστή την ιδιότητα του. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να φωνάζουν και με άγριο τρόπο ζητούσαν να τους δείξουν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργήσουν ένταση και να επιτεθούν στον δημοσιογράφο που έκανε τη δουλειά του.

Ο δημοσιογράφος με ήρεμο τρόπο ζητούσε από τους αστυνομικούς να μάθει τον λόγο που τον σπρώχνουν. Δεν πήρε καμία απάντησε. Το μόνο που άκουσε ήταν υποδείξεις και οδηγίες για τα πλάνα που θα τραβήξει. «Τράβα πιο κάτω, όχι εδώ », του λένε.

Δείτε από το 11:30 και μετά:

Πριν από λίγο ένταση με βόμβες μολότοφ και χημικά σημειώθηκε  στην πλατεία Συντάγματος, όταν περίπου 150 κουκουλοφόροι βγήκαν μέσα από πλήθος που συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση που εκείνη την ώρα εξελισσόταν εναντίον του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Κουκουλοφόροι εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ στη συμβολή της Β. Σοφίας, στο ύψος όπου βρίσκονται τα λουλουδάδικα καθώς και στη συμβολή με την Πανεπιστημίου. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη Β. Γεωργίου με τα ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές αλλά και κουκουλοφόρους προς την Σταδίου κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 8 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Για αρκετή ώρα η πλατεία Συντάγματος έμοιαζε με θάλαμο αερίων λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ. Μεγάλη μερίδα διαδηλωτών, που εκείνη την ώρα συμμετείχε στο συλλαλητήριο εναντίον του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, τράπηκε σε φυγή καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επί δικαίων και αδίκων. Πληροφορίες του flash.gr από το πεδίο αναφέρουν ότι εκείνη την ώρα, σε σημεία της Σταδίου και της Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές ήταν απολύτως ειρηνικοί και η στάση των αστυνομικών απέναντι τους επιθετική. Διαβάστε αναλυτικά 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις