Ένα ακόμα κρούσμα εντοπίστηκε στην κατασκήνωση της Νέα Φώκαιας στην Χαλκιδική, όπου πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ένα κορίτσι 15 χρονών είχε βρεθεί θετικό στον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο κρούσμα είναι μια 11χρονη που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με το πρώτο κρούσμα.

Σημειώνεται πως η 15χρονη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Κυριακή. Άμεσα σήμανε συναγερμός και εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών. Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Έπειτα από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Χρήστος Σκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «το κορίτσι ανέβασε πυρετό 37,4 και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό». Η 15χρονη απομονώθηκε στο αναρρωτήριο και ειδοποιήθηκαν οι γονείς της. Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μία 11χρονη, από πόλη της δυτικής Μακεδονίας, που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με την 15χρονη. Η 11χρονη βρίσκεται πλέον στο σπίτι της σε καραντίνα και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 παιδιά έχουν αποχωρήσει από την συγκεκριμένη κατασκήνωση, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

Θετική πενταμελής οικογένεια τουριστών

Μια οικογένεια από τη Σερβία που έκανε διακοπές στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ που βγήκαν τη Δευτέρα. Σημειώνεται πως η οικογένεια διακομίστηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ οι γονείς έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον COVID-19. Τα τρία ανήλικα παιδιά τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 24 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα τα 7 είναι εισαγόμενα. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως 41550 αφορούν σε δειγματοληψίες στις εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Από αυτά τα 85 έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις