Σήμερα αναμένεται η νεκροψία στο 16χρονο κορίτσι που βρήκε τραγικό θάνατο στα Τρίκαλα, όταν έπεσε από τη στέγη της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένεια κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια. Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο της 16χρονης, όπου ανέσυραν συνομιλίες και μηνύματα.

Σημειώνεται πως έχουν κληθεί για κατάθεση στην αστυνομία ένας 27χρονος ένστολος αλλά και φίλες της ανήλικης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι ύποπτο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα με την οικογένεια να επιμένει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Σαμαρτζής, αναφέρει: «Από ό,τι έχουμε ενημερωθεί επικαλείται κάποιο άλλοθι ο συγκεκριμένος 27χρονος από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθούν κάποια ζητήματα τα οποία ανακύπτουν» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για «καταλυτικής σημασίας  νεκροψία – νεκροτομή». Η νεκροψία θα γίνει παρουσία πραγματογνώμονα της οικογένειας.

Στην ερώτηση γιατί η οικογένεια εκτιμά ότι η 16χρονη έπεσε θύμα δολοφονίας, ο δικηγόρος εξήγησε ότι «είναι ανεξήγητο το επελθόν γεγονός από την πλευρά της οικογένειας, δηλαδή, δεν υπήρχε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα καμία επιδειχθείσα συμπεριφορά από την ίδια που να προμηνύει κάτι τέτοιο». Σημείωσε ότι αν και δεν γίνεται να στοχοποιηθεί ένας άνθρωπος με τον οποίο συναντήθηκε η 16χρονη, «πλην όμως δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε τα στοιχεία τα οποία είναι σε γνώση της οικογένειας είτε αυτά είναι μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, είτε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον τρόπο της πτώσης η οποία δεν ακολουθεί την κοινή λογική του μέσου συνετού ανθρώπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια μιλά για μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων, όπως γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί δακτυλοσκόπηση στην σκαλωσιά της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το κορίτσι ανέβηκε μονάχη η με κάποιον άλλον.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η 16χρονη είχε μεταβεί στο παρελθόν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων καταγγέλλοντας απειλές από πρώην φίλο της. Η οικογένεια φέρεται να ζητά να ανοίξει η αστυνομία το βιβλίο συμβάντων και να αναζητήσει τι συνέβη. Ένα ακόμα σενάριο αναφέρει ότι η 16χρονη μπορεί να είχε πέσει θύμα εκβιασμού ή bullying.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις