Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μυτιλήνη, ηλικιωμένος οδηγός αυτοκινήτου έπεσε αργά το βράδυ σε συγκεντρωμένους, στην περιοχή ΔΕΗ της Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 100-150, ήταν εκεί ανταποκρινόμενοι στο παρακάτω κάλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Στο χώρο σπεύδουν συνεχώς ασθενοφόρα παραλαμβάνοντας τραυματίες για να τους μεταφέρουν για πρώτη βοήθεια στο Νοσοκομείο. Εκεί μεταφέρθηκε προληπτικά και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του site stonisi.gr, oι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μετά από πρόσκληση ακραίων πολιτικά στοιχείων επειδή «το νησί κινδυνεύει». Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγκεντρωθέντες θα συγκροτούσαν περίπολα προκειμένου «να αντιμετωπίσουν μετανάστες και Τούρκους που έβαλαν τη φωτιά που μαίνεται στα βουνά της θερμής αλλά και που θα έβαζαν άλλες φωτιές». Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκαν σε βαν αυτοκίνητο ΜΚΟ το οποίο τους ξέφυγε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Ενώ ομάδες από αυτούς κατά διαστήματα έφθασαν μέχρι τις παρυφές του ΚΥΤ της Μόριας.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που καλούσαν στη συγκέντρωση είναι γνωστό στο νησί ότι θεωρούν τους πρόσφυγες “Πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν” και κάλεσαν στη συγκέντρωση από “πατριωτικό καθήκον”.

Δεκάδες αυτοκίνητα έμειναν τελικά μπλοκαρισμένα, καθώς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας. Οι πρώτες εξηγήσεις που δόθηκαν ως πιο πιθανές είναι ότι ο ηλικιωμένος είδε το πλήθος να κατευθύνεται προς αυτόν αγνοώντας ότι είχαν σκοπό να του κάνουν έλεγχο και αυτός  μες στο σκοτάδι να τους πέρασε για άλλους πλην από συντοπίτες του.

Το πρόβλημα είναι ότι στο συγκεκριμένο νησί, συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν το ελεύθερο να φέρονται ως “τροχονόμοι”, ως αστυνομικοί ως πολιτοφυλακή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις