Άνοιξε και πάλι ο σταθμός του Μετρό στο Αιγάλεω, ο οποίος είχε κλείσει κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Υπενθυμίζεται ότι, άγνωστος τηλεφώνησε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία ιστοσελίδας, προειδοποιώντας για ύπαρξη βόμβας στο συγκεκριμένο σταθμό. Μάλιστα, είπε πως θα εκραγεί στις 13:10 το μεσημέρι.

Η κίνηση των συρμών γινόταν για ένα διάστημα στα τμήματα Νίκαια – Αγία Μαρίνα και Ελαιώνας – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, ωστόσο πλέον η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Mετρό διεξάγεται κανονικά. Όπως αποδείχθηκε, η ύπαρξη βόμβας ήταν φάρσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσαν στο σημείο, δεν βρήκαν κάτι ύποπτο.

Άνοιξαν τις πύλες τους οι τρεις νέοι σταθμοί

Υπενθυμίζεται ότι τις πύλες τους στο επιβατικό κοινό άνοιξαν από τις 6 Ιουλίου 2020 οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Μάλιστα, το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε από τον σταθμό «Νίκαια» στις 5:30. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (7:30-17:30) στο τμήμα Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά και στο τμήμα Αιγάλεω- Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Οι τρεις νέοι σταθμοί, εκτός από τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων χιλιάδων επιβατών καθημερινά, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος, «οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τη Δυτική Αττική γίνονται ταχύτερες και ευκολότερες, με την παράδοση 3 νέων σταθμών μετρό και τη ριζική αναδιοργάνωση λεωφορειακών γραμμών. Οι νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό θα εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό “Δημοτικό Θέατρο” του Πειραιά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις