Ένα ακόμα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι  στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 καναντέρ ενώ η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση. Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να εμποδίσουν την γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς και με την βοήθεια των εναέριων μέσων να μπορέσουν να την περιορίσουν.

Δεν έχει σβήσει η φωτιά στις Κεχριές

Συνεχίζεται η πυρκαγιά στις Κεχριές καθώς ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία με την πυροσβεστική υπηρεσία να βρίσκεται επί τόπου για να μπορέσουν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες. Ευτυχώς τα ενεργά μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί ωστόσο η οικολογική καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούσαν συνολικά στο σημείο 402 πυροσβέστες με 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και των ΟΤΑ, ενώ μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν συνεχώς δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά Κεχριές <a href='https://www.flash.gr/tag/grammatiko' title='ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ'>Γραμματικό</a>: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Εικόνες απόλυτης οικολογικής καταστροφής [vid & pics]

Ο χάρτης της καταστροφής

Τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής στις Κεχριές Κορινθίας  μετά τη μεγάλη φωτιά δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές. Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλεόν ελεγχόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή των Κεχρεών στην Κορινθία.

Οριοθετήθηκε το μέτωπο στο Γραμματικό

Σε ύφεση τέθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας. Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως την ώρα που νύχτωσε επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ύφεση και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακόμη, επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή υψηλός είναι, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αττική, την Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου, τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά του Ιονίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις