Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ προς το παρόν δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, που μίλησε στο MEGA, σχετίζεται με την έναρξη των μαθημάτων με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας. Το δεύτερο σενάριο είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

«Επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η ίδια, το υπουργείο Παιδείας μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ είναι σε τακτική επαφή και συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους.

«Σε όλη την κρίση προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε από τώρα να ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τον μήνα Αύγουστο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», υπογράμμισε η υπουργός.

Κληθείσα να απαντήσει στο τι θα γίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, σημείωσε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εκδώσει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σχετικά με το πώς μεταχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση.

«Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν», κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

Θα λειτουργήσει και το Ολοήμερο

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «είναι ήδη διασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο».

Η ίδια έσπευσε να ενημερώσει πως  θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. «Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις