Την ενίσχυση της οικονομίας από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονoϊού διαβλέπει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος.

Παράλληλα, σημειώνει πως αν οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια για τις δραστηριότητές τους, τότε θα τις αποφύγουν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι οικονομικές συναλλαγές.

«Η μόνη λύση για την ενίσχυση της οικονομίας είναι ο συστηματικός έλεγχος της πανδημίας» επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος. «Έτσι όλοι θα αισθανόμαστε ασφαλείς και θα συνεχίσουμε τις οικονομικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μας» αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως στην περίπτωση της πανδημίας του κορονoϊού δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις».

«Μια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φληναφήματα, ούτε με αυταπάτες και στρουθοκαμηλισμό» προσθέτει σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, καταλήγοντας πως «αντιμετωπίζεται όμως αν ξεβολευτούμε λίγο και προσέξουμε περισσότερο. Αντιμετωπίζεται με συντονισμένες προσπάθειες πολιτείας και πολιτών».

Πριν λίγες μέρες ο κ. Μόσιαλος, με αφορμή την άνοδο των κρουσμάτων, είχε απευθύνει κάλεσμα για συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους –«και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά– και πάντα «με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις».

Επίσης, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την άνοδο των κρουσμάτων, θεωρώντας ως αιτίες του φαινομένου αυτού, τη χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων, καθώς και το γεγονός πως πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τέλος, χτύπησε το καμπανάκι πως εάν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί περαιτέρω, τότε θα υπάρξει διασπορά του ιού και στις ευάλωτες ομάδες.

Αν και προειδοποίησε πως «δεν αντέχουμε» ένα δεύτερο lockdown, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις