Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο flash.gr, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Μεταμόρφωση. Όπως τόνισε «μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο πυκνός μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο πλαστικών και δεν γνωρίζουμε ακόμα τι μπορεί να περιέχει. Επί τόπου έχει σπεύσει ειδικό συνεργείο για να κάνει μετρήσεις και να προσχωρήσει σε αναλύσεις».

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της ενώ δίπλα ακριβώς βρίσκεται και μια επιχείρηση με λιπαντικά και οι πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωσή της».

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά

Η  πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Αυτή την ώρα επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της φωτιάς δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα και η οσμή από το καμένο πλαστικό δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι πυροσβέστες όχι μόνο επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν ζώνες προστασίας στα διπλανά κτίρια για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις