Την Δευτέρα η υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει τον σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων και θα δόσει στη δημοσιότητα όλες της λεπτομέρειες για την επάνοδο εκπαιδευτικών και μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και το σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
  • Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
  • Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
  • επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα στοιχεία της 31η Αυγούστου

Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό και να πάρει παράταση τουλάχιστον για μια εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων; Τα στοιχεία που θα έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές στο τέλος του μήνα, στις 31 Αυγούστου, μια εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη έναρξη. Αυτό που φοβίζει είναι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τους εκδρομείς του 15γουγουστου αλλά και η ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών μαι των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ. Εαν τα στοιχεία αυτά είναι ανησυχητικά τότε δεν αποκλείεται η έναρξη της σχολικής χρονιά να παραταθεί ή να ληφθούν και άλλα μέτρα στην σχολική κοινότητα.

Δωρεάν η μάσκα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις έντονες αντιδράσεις για την αγορά της μάσκας από γονείς και εκπαυδευτικούς ανακοίνωση ότι η μάσκα θα δίνεται δωρεάν. Αναφερόμενος στο θέμα των μασκών για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων είπε ότι όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους και αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής με την οποία συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση.

«Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου» είπε πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις