Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε νοσηλεύτρια μέσα στο Νοσοκομείο Αττικόν από ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», ο 59χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έπειτα από εξετάσεις υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να του αφαιρεθεί ο όγκος. Ο ασθενής νοσηλευόταν σε δωμάτιο του 1ου ορόφου, με τους γιατρούς να του χορηγούν ηρεμιστικά χάπια,κάτι που είναι σύνηθες σε ασθενείς που είναι σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Η σύζυγος του δράστη και αυτόχειρα κατέθεσε ότι ο 59χρονος δεν είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών, αποκάλυψε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες πίστευε πως οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν υποβάλει άδικα σε χειρουργική επέμβαση.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο «Αττικόν» θέτοντας σε συναγερμό το νοσοκομείο και τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος ασθενής είχε χειρουργηθεί στον πνευμονοθώρακα πριν από μία εβδομάδα και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο, ενώ δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας. Νοσηλευόταν σε τετράκλινο δωμάτιο και ο ίδιος χτύπησε το κουδούνι, καλώντας τη νοσηλεύτρια για βοήθεια.

Η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που ήταν σε βάρδια, σύμφωνα με την περιγραφή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, ανταποκρίθηκε αμέσως και άνοιξε την πόρτα. Σύμφωνα με την περιγραφή, ο 59χρονος της είχε στήσει καρτέρι και μόλις μπήκε της μέσα στο δωμάτιο επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο. Την έριξε κάτω και συνέχισε να τη χτυπά με τα χέρια του και την τραυμάτισε.

Ο ασθενής σε κατάσταση αμόκ, αποσωληνώθηκε με τα αίματα να τρέχουν στους διαδρόμους όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανέβηκε από τη σκάλα κινδύνου στον 5ο όροφο και έπεσε στο κενό.

Η γυναίκα έδωσε μάχη για τη ζωή της, που τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή στον Αττικό Νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της και πλέον η γυναίκα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο για τη ζωή της. Η 32χρονη φέρει τραύματα σχεδόν σε όλο της το σώμα, από το λαιμό, τον θώρακα, μέχρι και τα πόδια της.