Τα περιστατικά εφηβικής βίας που έχουν έρθει στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες σοκάρουν. Ανήλικες συμμορίες και παιδιά που πέφτουν θύματα άγριου ξυλοδαρμού σε σημείο που καταλήγουν στο νοσοκομείο.

13χρονη στη Λαμία ξυλοκοπείται άγρια επί 15 λεπτά από 17χρονα κορίτσια… Το ανήλικο κορίτσι, το οποίο φέρει εκδορές, μώλωπες, τραύματα στο κεφάλι ενώ έχει και σπασμένο πλευρό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.  Ενδεικτικό είναι πως μελέτες κατατάσσουν την Ελλάδα στην 4η θέση ανάμεσα σε 41 ευρωπαϊκές χώρες στην εκδήλωση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σε έρευνα που πραγματοποίησε το 2018 το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και στην οποία συμμετείχαν 3.863 μαθητές της ΣΤ’Δημοτικού, της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, ένας στους πέντε εφήβους ανέφερε ότι είχε υποστεί bullying στο σχολείο τουλάχιστον 1-2 φορές σε διάστημα 2 μηνών. Το 14,2% των ερωτηθέντων μάλιστα ανέφεραν πως έκαναν οι ίδιοι εκφοβισμό σε άλλους μαθητές τουλάχιστον 1-2 φορές το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σοκ από τον ξυλοδαρμό 17χρονου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού μαθητή στο Γαλάτσι. Σώθηκε από τη μανία μιας ανήλικης συμμορίας. Του επιτέθηκαν χωρίς να τους προκαλέσει. Μία ημέρα μετά έρχεται στο φως ο ξυλοδαρμός του 17χρονου στο Γαλάτσι από παρέα 20 ανήλικων.  Ο 17χρονος μαθητής με σπασμένη τη γνάθο του, ετοιμάζεται για χειρουργείο. Τα σημάδια στο πρόσωπό του, μαρτυρούν την αγριότητα της επίθεσης. Επί 10 λεπτά, τουλάχιστον 20 παιδιά τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, σε γνωστή πλατεία της περιοχής, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των περαστικών…

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για Οργανωμένη συμμορία ανηλίκων που τριγυρνά τα βράδια στους δρόμους του Γαλατσίου του Ηρακλείου αλλά και στα Πατήσια σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε νεαρούς και σε ανήλικους, με σκοπό την «επιβολή».  Για να τελειώσει αυτό το φαινόμενο πρέπει να αρχίσει ενημέρωση στην οικογένεια γονείς και σχολείο να υπάρξουν τιμωρίες με σωφρονισμό γιατί κάποια στιγμή θα επεκταθεί και δυστυχώς θα θρηνήσουμε θύματα…», δηλώνει ψυχολόγος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις