Μία 16χρονη λιποθύμησε στη μέση του δρόμου και λίγο έλειψε να μείνει αβοήθητη, γιατί οι περαστικοί νόμιζαν ότι έχει κορονοϊό. Η μητέρα μιας ανήλικης από το Αγρίνιο περιγράφει την περιπέτεια της κόρης της.

Όπως μεταδίδει το τοπικό agriniopress.gr, το βράδυ της Τρίτης η γυναίκα μαζί με τις δύο της κόρες είχε επισκεφτεί έναν παιδίατρο που διέγνωσε με αμυγδαλίτιδα την 16χρονη κοπέλα. Η ανήλικη είχε ανεβάσει πυρετό και ο γιατρός της έγραψε την κατάλληλη αντιβίωση.

Μετά την επίσκεψη στον γιατρό, η μητέρα κατέβηκε από το ιατρείο και μπήκε σε φαρμακείο για να πάρει τα φάρμακα, όταν η 16χρονη, που βρίσκονταν ακριβώς απ’έξω, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Μόλις ο κόσμος άκουσε ότι η ανήλικη είχε πυρετό, θεώρησε πως έχει κορονοϊό, με αποτέλεσμα να την προσπερνά και να φοβάται να την βοηθήσει.

Οι περισσότεροι παρακολουθούσαν μουδιασμένοι από μακριά. Έβλεπαν, αλλά δεν μας βοηθούσαν υπό το φόβο του κορονοϊού. Τελικά κάποιοι πολίτες ενεργοποιήθηκαν και βοήθησαν τη μητέρα να κρατά υψωμένα προς τα πάνω τα πόδια της μικρής της κόρης μέχρι να συνέλθει. Η μητέρα ευχαριστεί αυτούς τους λίγους που τη βοήθησαν, ενώ άλλοι την αγνοούσαν. Όσοι στάθηκαν δίπλα της ήταν μία μικρή μειοψηφία. Η μητέρα όπως περιγράφει στο Live News φώναζε για βοήθεια και δεν ανταποκρινόταν κανείς.

«Ένιωσα πικραμένη και αβοήθητη. Τους φώναζα πως το παιδί δεν έχει κορωνοϊό και δεν με πίστευε κανείς. Το διαβεβαίωσε ακόμη και ο παιδίατρος που κατέβηκε από το ιατρείο του, αλλά δεν πίστευαν. Θέλω απλά να ευχαριστήσω τους ελάχιστους που έσπευσαν σε βοήθεια, μια γυναίκα που κράτησε τα πόδια του παιδιού και έναν νεαρό που ρώτησε αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο», περιγράφει η μητέρα.

Ενώ η μητέρα προσπαθούσε μόνη της να συνεφέρει την κόρη της άκουγε από τους περαστικούς: «Αυτά θα πάθουμε, θα πέφτουμε στο δρόμο», «μην πλησιάζετε, έχει κορονοϊό…», «καλά να πάθουμε αφού δεν προσέχουμε». Δίπλα της, η μεγαλύτερη κόρη, είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις