Ο 35χρονος παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και με πρόσχημα υποτιθέμενη βλάβη απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη. Πιο συγκεκριμένα, ο επιτήδειος αφού μπήκε στο σπίτι του 86χρονου θύματος, επικαλέστηκε κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από υποτιθέμενη ηλεκτρολογική βλάβη. Έπειτα υποχρέωσε τον άτυχο άντρα να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια τα άρπαξε και εξαφανίστηκε.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη προ ημερών σε χωριό των Σερρών, όπου με το παραπάνω πρόσχημα ο δράστης, αφού μπήκε στο σπίτι του 86χρονου θύματος, τον υποχρέωσε να συγκεντρώσει τα χρήματα σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια τα άρπαξε και εξαφανίστηκε. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας 35χρονος, σεσημασμένος για παρόμοιες πράξεις. Ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το ποσό που αφαίρεσε δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής.

Απάτη και στο Ναύπλιο – Παρίστανε τον υπάλληλο τράπεζας και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, συνέλαβαν την Παρασκευή 18/9 έναν 22χρονο άνδρα γιατί επιχείρησε και κατάφερε να εξαπατήσει ηλικιωμένη γυναίκα. Ο δράστης κάλεσε το θύμο στο τηλέφωνο και προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας την έπεισε ότι προκειμένου να εισπράξει αναδρομικά από τη σύνταξή της θα έπρεπε πρώτα να καταβάλει χρηματικό ποσό. Το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Και δεύτερο περιστατικό στο Ναύπλιο μέσα σε λίγες ώρες

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, περισσότερες από 30 υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται ένας 35χρονος, ένας 18χρονος καθώς και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη. Η συμμορία προσέγγιζε αρχικά τα θύματά της τηλεφωνικά με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση. Στην συνέχεια τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή.

Πάνω από 20.000 ευρώ το όφελος της συμμορίας

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου οι κατηγορούμενοι, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει 33 περιπτώσεις απάτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 20.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.