Εντυπωσιακή ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού ορισμένων κατοίκων από το χωριό Οξυά της Καρδίτσας. Οι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί ύστερα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός». Κατά τη σημερινή επιχείρηση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσά τους, μια καρκινοπαθής, μία έγκυος και ένα βρέφος 18 μηνών.

Οι πρώτοι που απεγκλωβίστηκαν ήταν η έγκυος με το παιδί της, ο ιερέας πατέρας της και η μητέρα της. Η νεαρή έγκυος δήλωσε: «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον ”Ιανό”». Σημείωσε ότι στην περιοχή δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, ενώ τόνισε ότι αίτημα των ανθρώπων που παραμένουν στην περιοχή είναι η άμεση αποκατάσταση των δικτύων. «Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι, θέλουμε νέα μελέτη, νέο οδικό δίκτυο», είπε και τόνισε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό: «Είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε ζωντανοί».

Εντύπωση έκανε η μητέρα της, η οποία είναι καρκινοπαθής. Η ίδια μόλις βγήκε από το ελικόπτερο άρχισε να κερνάει δημοσιογράφους και διασώστες λουκούμια που είχε φέρει μαζί της από την Οξυά.

Σημειώνεται ότι έξι επιπλέον άτομα πρόκειται να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι θα παραμείνουν στο μοναστήρι, όπου και έχουν συγκεντρωθεί. Ωστόσο, το σημείο είναι δύσβατο και τα ελικόπτερα δεν μπορούν εύκολα να τους προσεγγίσουν. Τη Δευτέρα έγινε προσπάθεια να προσεγγίσουν το χωριό τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Έτσι άφησαν τρόφιμα, νερά και φάρμακα και σήμερα το πρωί ξεκίνησε ξανά η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τα ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας. Παρών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την Δευτέρα τα ελικόπτερα είχαν αφήσει τρόφιμα και νερό στους κατοίκους:

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα

Γκρεμισμένες γέφυρες, κατεστραμμένοι δρόμοι, στρέμματα καλυμμένα από τόνους νερού, πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά είναι οι εικόνες που συνθέτουν την καταστροφή που προκάλεσε στην Καρδίτσα η επέλαση της φονικής κακοκαιρίας με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ αγνοούμενη παραμένει η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις