Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε για τα σχολεία και την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, και ανέφερε πως τα σχολεία δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν με κυλιόμενο ωράριο, αν αυτό είναι απαραίτητο.

«Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ανέφερε και το ενδεχόμενο για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών με σκοπό την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Επιπλέον, σχολίασε πως είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ υπογράμμισε και το γεγονός ότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο.

Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά πως μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμβάσεις τρίμηνης ισχύος, ώστε να είναι σε αναμονή για κάλυψη κενών που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω της πανδημίας.

Για το θέμα της σχολικής στέγης, εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες, και συνεπώς να είναι μικρότερος ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τμήμα. Εξήγησε, ακόμα, πως το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ομαλά.

Σχετικά με τις καταλήψεις, ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί έχουν ενεργή συμμετοχή, και τονίζουν πως είναι σημαντική η παρουσίαση ορθών επιχειρημάτων, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία».

Σχολεία υπό κατάληψη

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερα από 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, με αιτήματα που αφορούν κυρίως τα μέτρα που δεν τηρούνται στο χώρο του σχολείου. Ο κύριος Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις