Το απόγευμα του Σαββάτου η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Αθήνας θα αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων καθώς συνεδριάζει στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στα Πατήσια. Οι μαθητές εμφανίζονται εξοργισμένοι μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αποκλείσει από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τους μαθητες που συμμετέχουν στις καταλήψεις και με απουσία.

«Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα μας. Θα αποφασίσουμε συλλογικά τη συνέχεια της δράσης μας» τονίζει το συντονιστικό των μαθητών στο κάλεσμα που είχε απευθύνει για τη σημερινή συνεδρίαση, αμέσως μετά τα συλλαλητήρια της 1ης Οκτωβρίου και στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας για το σπάσιμο των καταλήψεων.

Τουλάχιστον 1000 σχολέια τελούν υπό κατάληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον 1000 σχολεία τελούν υπό κατάληψη κάτι  που δείχνει ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες αν και  κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν το αντίθετο. Ότι δηλαδή ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων μειώνεται. Πάντως πέραν των μαθητικών αντιδράσεων, οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς δάσκαλοι και καθηγητές αρνούνται να εφαρμόσουν τα εκδικητικά μέτρα όπως η υποχρεωτική εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση και απουσία των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ

Μάλιστα η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11πμ από Δευτέρα ως Παρασκευή όταν και τίθεται σε εφαρμογή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Ενώ παράλληλα έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 11πμ ως τις 2μμ για τις ίδιες ημέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια. Επιπλέον η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή ως απάντηση στη σχετική υπουργική απόφαση και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις