Της Μαριάννας Χιονά

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η δολοφονία σκύλων με φόλα στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας. Σε διάστημα έξι μηνών (1/4-1/10) ασυνείδητοι πολίτες έχουν σκοτώσει με δηλητήριο 32 σκύλους. Από αυτούς οι 23 εντοπίστηκαν νεκροί στην πόλη της Έδεσσας.

« Τα βρίσκουν γεμάτα αφρούς. Δύο μάλιστα είχαν βασανιστεί τόσο πολύ που είχαν και αίμα. Κατά 99% πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο και πολύ γρήγορα. Γιατί μάλλον χρησιμοποιείται το ίδιο δηλητήριο», περιγράφει στον flash.gr η Καλτσά Αικατερίνη από τον φιλοζωικό Σύλλογο Έδεσσας “Respect the animals”.


Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος ο δράστης που έχει δολοφονήσει πάνω από 30 ψυχές είναι ο ίδιος και έχει σκοπό όπως δείχνουν τα γεγονότα, να εξοντώσει ό,τι κινείται. Συνήθως οι πολίτες τα εντοπίζουν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα θύματα πρόκειται για σκυλιά που ζούσαν χρόνια μέσα στην πόλη, είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και με τσιπάκια. Ανάμεσα στα νεκρά υπήρχαν και δύο δεσποζόμενα, για τα οποία έχει γίνει μήνυση εκτός από τον σύλλογο και από τους κηδεμόνες.

O φιλοζωικός σύλλογος Έδεσσας «Respect the animals» επικήρυξε τους δολοφόνους με το ποσό των 1.500 ευρώ και καλεί όσους έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6986 746436 και 6996 857444.

Οι καταγγελίες κατά αγνώστων πέφτουν βροχή στο Α.Τ. Έδεσσας, όπως και στην Εισαγγελία. Οι φιλόζωοι καταθέτουν σχετικές μηνύσεις ώστε η υπόθεση να πάρει για να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, η δικαίωση αθώων ζώων που βρήκαν φρικτό θάνατο από ανθρώπινο χέρι είναι δύσκολο να υπάρξει.

Αν αποδειχθεί ότι ήταν ο ίδιος δράστης πίσω από τη θανάτωση πάνω από 30 σκύλων, θα είναι αντιμέτωπος με το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Ως προς το ποινικό κομμάτι ο δράστης/τες αν εντοπιστεί θα συλληφθεί από την αστυνομία και θα κατηγορηθεί για θανάτωση ζώου.

«Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τις αθώες ψυχές που χάνονται τόσο άδικα και τόσο βασανιστικά.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά, (που κινδυνεύουν εξίσου από δηλητηρίαση), τα οποία συχνά αντικρύζουν σκληρές εικόνες βλέποντας ένα ζώο να σπαρταράει, να βγάζει        αφρούς και τελικά να πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε την ίδια τη ζωή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις