Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε άτυπη ενημέρωση, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μετά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Υπήρξε, επίσης, η διαβεβαίωση ότι από το υπουργείο παρακολουθεί «πολύ στενά» την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Είναι, δε, όπως σημειώνει, «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Όπως ανέφερε χθες, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε, κατά την άτυπη ενημέρωση, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο». «Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», ανέφερε η ενημέρωση.

«Όχι» της ΟΛΜΕ σε τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης και του συστήματος των απουσιών που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες, επισημαίνοντας ότι οι καταλήψεις «δεν αποτελούν λύση ή απάντηση».

Μαρτυρία μαθητή: Στοιβάζονται χιλιάδες στις ελάχιστες αίθουσες που διαθέτουμε

Στον ΑΝΤ1 ήταν καλεσμένος ο μαθητής της συντονιστικής επιτροπής που ηγείται των καταλήψεων στα σχολεία, Ξ. Γερμανάκος. Ερωτώμενος για το διαδικτυακό μάθημα και το αν θα το απαγορέψουν οι καταλήψεις, ο νεαρός μαθητής απάντησε: «Θα το απαγορεύσει η φτώχεια. Το 30% των μαθητών δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία».

Προ ημερών, ο ίδιος μαθητής είχε δηλώσει στο ίδιο κανάλι: «Αγωνιζόμαστε σε όλη την Ελλάδα γιατί στοιβάζονται χιλιάδες μαθητές στις ελάχιστες αίθουσες που διαθέτουμε! Δεν υπάρχουν καθαρίστριες στα περισσότερα σχολεία. Δεν υπάρχουν απολυμαντικά και, κυρίως, δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι καθηγητές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις