Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι μια γυναίκα 52 ετών αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν με κορονοϊό. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τρίτης η γυναίκα πήδηξε στο κενό βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της proininews.gr, η γυναίκα είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, ενώ πριν λίγες μέρες είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει και πάλι τη ζωή της. Τότε έφτασε μόνη στην πλαζ στη περιοχή Γλάστρες στο Παληό Καβάλας και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα. Ωστόσο, τότε έγινε άμεσα αντιληπτή από τους περίοικους. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση φώναζε συνεχώς ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Σημειώνεται πως οι ψυχολογικές επιπτώσεις της καραντίνας ανησυχούν τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας σε όλες τις χώρες όπου έχει επιβληθεί εκ νέου καραντίνα. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης στον γενικό πληθυσμό. Κατά την καραντίνα της Άνοιξης πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ψυχολογική πίεση, ενώ η κατάσταση όσων αντιμετώπιζαν ήδη ψυχολογικά προβλήματα επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα.

Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007 την μοναδική στην Ελλάδα τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018 η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, ενώ οι καλούντες έχουν τη δυνατότητα για άμεση συνάντηση με ειδικό μέσα σε 24 ώρες.

Στόχος της Γραμμής είναι η διαχείριση της αυτοκαταστροφικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος αλλά και να διασφαλιστεί όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά η παροχή ψυχιατρικής και ψυχολογικής στήριξης στον καλούντα και στην οικογένειά του. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, επιδιώκεται η συνέχιση της επικοινωνίας με τους καλούντες και η παρακολούθησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.

Απευθύνεται σε:

  • Ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν
  • Ανθρώπους που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν
  • Ανθρώπους με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά
  • Ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια ή ανησυχούν για κάποιο δικό τους άνθρωπο

Δίνεται η δυνατότητα για διαδικτυακή επικοινωνία με τους ειδικούς, μέσω του e-mail: [email protected], στο πλαίσιο μιας πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, αυτοκτονικού ιδεασμού κ.λ.π. Τα email απαντώνται εντός 48ώρων. Επειδή ο χρόνος απάντησης δύναται να τροποποιείται ανάλογα με τον φόρτο εργασίας, για επείγουσες καταστάσεις καλείτε στο 1018.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις