Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης μπήκαν και πάλι οι μαθητές του δημοτικού. Ωστόσο η τηλεκπαίδευση δεν είναι εύκολη για όλους. Η ιστορία του 9χρονου μαθητή από την Πάτρα δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιες οικογένειες, που είτε δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε δεν έχουν διαθέσιμη συσκευή για να συνδεθούν στο διαδικτυακό μάθημα.

Ο Βασίλης δεν έχει στο σπίτι του laptop και ίντερνετ. Οι γονείς του δουλεύουν και οι δύο τις ώρες που παραδίδονται τα διαδικτυακά μαθήματα. Έτσι αναγκάζεται να πηγαίνει καθημερινά στο κρεοπωλείο του παππού και της γιαγιάς του, παίρνει το κινητό τους και προσπαθεί να συμμετέχει και αυτός στην τηλεκπαίδευση όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές του.

Ο μαθητής της Δ’ δημοτικού μίλησε στο Mega και συγκλόνισε με τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου” αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημα.

Σήμερα που η τηλεκπαίδευση έκανε πρεμιέρα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν τα κατάφερε.

«Ήμουν σπίτι, δεν είχα wifi, δεν μπορούσα να μπω. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω το μάθημα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ. Η γιαγιά δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου», δήλωσε ο μικρός Βασίλης.

“Δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ σπίτι”

Για τις προσπάθειες του Βασίλη μίλησε και η γιαγιά του, η οποία όπως θα δείτε και εσείς εργαζόταν εκείνη την ώρα, όπως άλλωστε έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια που ο εγγονός της βρισκόταν στο μαγαζί και προσπαθούσε να συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης έχοντας απλώσει τα βιβλία του.

“Είπαμε να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι, αλλά τώρα με την οικονομική κατάσταση και λόγω του lockdown δεν τα καταφέραμε. Και αναγκαστικά προσπαθούμε να διαβάσει στο μαγαζί ο μικρός. Εγώ δεν ξέρω καθόλου από τηλεκπαίδευση και ίντερνετ, ότι μπορέσει μόνος του”, δήλωσε για το θέμα η γιαγιά του 9χρονου Βασίλη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις