Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ήπια συμπτώματα Covid-19. Ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ανέφερε πως: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή».

Σημείωσε, πως: «Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Κονιδάρης ανέφερε: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε. Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο σαββατοκύριακο. Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του. Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Τονίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε βρεθεί αρνητικός πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εξέταση που έκανε και βγήκε θετικός έγινε το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή δύο μέρες μετά το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη (διαβάστε αναλυτικά: Πέτσας: Κανένας λόγος να μπει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις