Όσοι και όσες εργάζονται στον τομέα της Υγείας, σε οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκονται έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητές τους. Την ίδια στιγμή είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊό ανεξαρτήτως αν τηρούν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα.

Δυστυχώς σήμερα μέσα από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ μάθαμε ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Aλλά ακόμα και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μένουν απλήρωτοι και αναγκάζονται να ζητούν τον κόπο τους σε τέτοιους καιρούς. Μιλάμε για εργαζομένους που έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και μεταφέροντας καθημερινά τα πιο βαριά περιστατικά κορονοϊού, σε συνθήκες εξάντλησης. Όμως συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά γιατί είναι άνθρωποι κι όχι καρικατούρες ανθρώπων. Όπως δύο γυναίκες τραυματιοφορείς που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στην γραμμή της μάχης μεταφέροντας ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία και τώρα βρίσκονται οι ίδιες σε αυτές τη θέση.

Δέσποινα Ιωακείμ, τραυματιοφορέας στο ΑΧΕΠΑ

Η τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ, μαζί με μία ακόμα συνάδελφό της, βρίσκεται από το Φεβρουάριο στη μάχη κατά του κορονοϊου, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αόρατο εχθρό. Η τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ όπως και κάθε υγειονομικός που βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με την πανδημία, θυσίασε την υγεία της για να σώσει τον συνάνθρωπο και πλέον ασθενής κορονοϊού και η ίδια δίνει στην απομόνωση το δικό της αγώνα με την πανδημία.

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ζωντανά η κ. Δέσποινα Ιωακείμ, τραυματιοφορέας του ΑΧΕΠΑ, που νοσηλεύεται με κορoνοϊό και τα όσα λέει συγκλονίζουν.

«Βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε γιατί υπάρχουν αυτοί που δεν πίστεψαν σε αυτό, γιατί δεν τήρησαν τα μέτρα, γιατί χλεύασαν όλα αυτά που φωνάζει η επιστημονική κοινότητα από το Φλεβάρη που έχει έρθει η πανδημία στη χώρα μας. Είναι ώρα να σταματήσουν όσα συμβαίνουν, μόνο με μία πράξη: Να κρατάμε αποστάσεις, να τηρούμε τα μέτρα, και να προσπαθούμε για τους διπλανούς μας, για τις οικογένειάς μας και για εμάς τους ίδιους».

EUROKINISSI

«Να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους γιατρούς μας, στο νοσηλευτικό προσωπικό, τους τραυματιοφορείς, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, τους εργάτες. Δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον εαυτό τους. Δουλεύω εδώ από το 2017, είμαι συμβασιούχος, έχω εκπαιδεύσει όλους τους ανθρώπους που έχουν έρθει για τον Covid και θα συνεχίσω να το κάνω. Όλοι εμείς οι συμβασιούχοι είμαστε εμείς που κρατάμε το ΕΣΥ. Στηρίζουμε τους μόνιμους συναδέλφους μας. Πρέπει οι συμβάσεις αυτές να σταματήσουν, και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει σε αυτή την πανδημία να μονιμοποιηθούν επιτέλους», κατέληξε η κ. Ιωακείμ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις