Δραματικές οι ώρες και οι μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, που έχει γονατίσει νοσούντες και υγειονομικό προσωπικό. Η μη έγκαιρη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ κάνει τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υγειονομική κρίση, που χτυπά τη χώρα.

Ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Νίκος Νταφούλης, αυτό αναφέρει απερίφραστα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι: «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το ΕΣΥ», σε συνέντευξή του στο κανάλι του MEGA.


«Το νοσοκομείο βρίσκεται στα όριά του και όλοι οι υγειονομικοί είναι πολύ πιεσμένοι… Δύο άτομα από το προσωπικό νοσηλεύονται στην εντατική», είπε περιγράφοντας την τραγική κατάσταση και το συναισθηματικό βάρος που φέρει μια τέτοια συνθήκη.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας δεν υπάρχουν κρεβάτια διαθέσιμα στις ΜΕΘ, ενώ και για τα απλά περιστατικά, είναι περιορισμένα, καθώς ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών είναι πολύ μεγάλος.

«Θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί και ξενοδοχεία για τους θετικούς στον ιό ασθενείς, ενώ απαραίτητες είναι και οι αναγκαστικές προσλήψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής, τόνισε ο  γιατρός της ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας». Επισήμανε επίσης πως το δεύτερο κύμα χτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα καθώς πανελλαδικά κάθε 15 λεπτά κάποιος πεθαίνει από τον κορονοϊό και τα περιστατικά είναι πιο βαριά.

Γεγονός είναι ότι πλέον η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Θνήσκουν ασθενείς περιμένοντας να αδειάσει ΜΕΘ και  αρκετοί ασθενείς πέθανενεπειδή νοσηλεύτηκαν απλά σε κλίνες Covid και δεν έτυχαν φροντίδας ΜΕΘ (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Δράμα)
  • Ήδη γιατροί της πρώτης γραμμής βρίσκονται και οι ίδιοι πλέον διασωληνωμένοι και 175 ιδιωτικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν προχώρησε η σύμβαση λόγο γραφειοκρατικού λάθους.
  • Υγειονομικοί υπάλληλοι νοσοκομείων επίσης διασωληνώνται και υπάρχουν και θανατηφόρες εξελίξεις.
  • Πλέον οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό φτάνουν καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό και ο αριθμός των διασωληνωμένων αγγίζει τους 550.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις