Της Μαριάννας Χιονά

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα προσαγωγές φεμινιστριών που πραγματοποίησαν συμβολική δράση σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όλες ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για  παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Νωρίτερα φεμινιστικές συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων η Συνέλευση 8 Μάρτη, είχαν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική δράση κατά της έμφυλης στην Πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις 16.00 κράτησαν ένα πανό, πραγματοποιώντας μια συμβολική κίνηση στα σκαλιά της Πλατείας Συντάγματος.

Οι δέκα σχεδόν γυναίκες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, βρήκαν απέναντι τους τουλάχιστον είκοσι αστυνομικούς, οι οποίοι τις πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν «λόγω των μέτρων για τον κορονοιό» να συνεχίσουν τη δράση τους και προχώρησαν σε έλεγχο των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή όλων των συμμετεχουσών και τις οδήγησαν στο ΑΤ Συντάγματος. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 11 γυναίκες και 3 άντρες, για παραβάσεις σχετικές με τα περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις συναθροίσεων λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ των προσαχθέντων και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη.

Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των εννέα γυναικών.

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις