«Αναγκαστική» άδεια περίμενε δύο υπάλληλους των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της περασμένης Πέμπτης. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης και οι δύο υπάλληλοι είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΙΤΑ και με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού αναγκάστηκαν να λάβουν πενθήμερη άδεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΤΙΤΑ «Τον εργαζόμενο του ALPHA τον υποχρεώνουν να πάρει ρεπό, ενώ στον εργαζόμενο του STAR του δίνουν επιπλέον άδεια από την κανονική του. Αιτία δεν είναι άλλη από την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της περασμένης Πέμπτης».

Η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως οι διοικήσεις των καναλιών υποχρέωσαν όσους συμμετείχαν στην απεργία να κάνουν τεστ covid για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Φυσικά καμιά σημασία δεν έχει για εκείνους, ότι στην συγκέντρωση τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τις μάσκες, τα αντισηπτικά αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις. Για αυτό τον λόγο άλλωστε το σωματείο μας μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έστειλε συμβολικά διμελή αντιπροσωπεία και δεν παρέστη σύσσωμο.

Ούτε βέβαια έχει σημασία ότι οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι, που μπαίνουν σε υποχρεωτική αργία, αλλά και πολλοί άλλοι, συνωστίζονται καθημερινά για τις ανάγκες των ρεπορτάζ στα στοιβαγμένα λεωφορεία, ή βρίσκονται σε δομές και κέντρα υγείας, όπου ο κορονοιός κυριολεκτικά κάνει… «πάρτι». Αλλά και τα διάφορα τμήματα των σταθμών όπου, λόγω της φύσης της δουλειάς, ο αριθμός των παρευρισκομένων ατόμων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που επιτάσσουν τα υγειονομικά μέτρα. Ή και όταν η φύση της δουλειάς δεν το επιβάλλει, όπως στην περίπτωση των εξωτερικών συνεργείων της ALTEBARAN, όπου υπάρχει ένας χώρος λίγων τετραγωνικών μέτρων για να εξυπηρετήσει 40 και επιπλέον άτομα, με αποτέλεσμα ενίοτε να βρίσκονται συγχρωτισμένοι εκεί μέχρι και δέκα με δώδεκα άτομα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις άραγε γιατί δεν υπάρχουν πενθήμερες αναγκαστικές άδειες και test covid;; Τόση υποκρισία;;»

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ σημειώνει: «Συνάδελφοι. Ας μην κρυβόμαστε! Ο στόχος της εργοδοσίας στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρος και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την προστασία της υγείας μας. Γιατί ακόμα κι αν δεχτούμε ότι στην συγκέντρωση της Πέμπτης υπήρξε συγχρωτισμός, όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι που έκαναν απεργία και δεν συμμετείχαν στην συγκέντρωση γιατί έπρεπε να κάνουν το test;; Μήπως γιατί συγχρωτίστηκαν στο supermarket ή στην τράπεζα που πιθανώς επισκέφτηκαν;; Όχι βέβαια. Ο στόχος τους λοιπόν είναι ένας και αυτός λέγεται εκφοβισμός. Και μπορεί να φαίνεται αρχικά ότι πρόκειται για εκφοβισμό των συνδικαλιστών, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για εκφοβισμό των εργαζομένων. Γιατί με αυτή την συμπεριφορά η εργοδοσία έστειλε παντού το μήνυμα ότι σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, με αφορμή την πανδημία, θα κινηθεί και πάλι για να μάθει ποιοι ήταν εκείνοι που συμμετείχαν σε αυτές. Από μόνη της αυτή η κίνηση αρκεί, για να αποτελέσει εκφοβισμό για κάθε εργαζόμενο. Και αυτός επιχειρείται βάζοντας με υποκριτικό τρόπο για περιτύλιγμα την προστασία της υγείας.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες των διοικήσεων του STAR και του ALPHA και διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους, ότι και στις επόμενες κινητοποιήσεις οι τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης θα συμμετέχουν δυναμικά, σεβόμενοι πάντα την δημόσια υγεία και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Υ.Γ.

Για όλους όσους πιθανώς … ενοχλήθηκαν, τσατίστηκαν, θύμωσαν ή και απογοητεύτηκαν…

Ίσως γιατί πίστεψαν ότι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις θα εκλείψουν λόγω πανδημίας…

Ή λόγω αντεργατικών νόμων…

Και αυτό τους κάνει να αντιδρούν…

Εμείς απλά τους ενημερώνουμε ότι ακόμα και μέσα από τις μάσκες…

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις