Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού στην φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, Κουντουριώτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 10 μέλη του πληρώματος της φρεγάτας βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην διασπαρεί ο κορονοϊός και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Δύο μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας και το πολεμικό πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα. Η φρεγάτα Κουντουριώτης βρίσκεται αγκυροβολημένη στην Κρήτη κι έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος από το πλοίο.

Πολεμική Αεροπορία – 50 σμηνίτες θετικοί στην Τρίπολη

Πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη, που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV κι ο Νίκος Γιαπρακάς στην «Ωρα Ελλάδος», είναι πιθανό να υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν νοσήσει.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορονοϊό, εντοπίστηκαν κατά την είσοδό τους κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία. Στο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία, καθώς είναι πιθανό να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή εκτός στρατοπέδου που κινούνται οι στρατεύσιμοι.

Για το συμβάν είναι ενήμερος φυσικά και ο ΕΟΔΥ και πλέον η 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών βρίσκεται σε «κλοιό» με στόχο να μην διασπαρεί τόσο στο υπόλοιπο στράτευμα, όσο και στην τοπική κοινωνία ο ιός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις