Γρηγορόπουλος επέτειος: Προσήγαγαν τους γνωστούς δικηγόρους  από την  δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη. Οι αστυνομικοί δεν τους αναγνώρισαν, ούτε την δικηγορική ταυτότητα.  Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ, Θανάση Καμπαγιάννη, που ζήτησε να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Κωστής Παπαδάκης, είπε πως κατέβηκε στο κέντρο μόνος του για να αφήσει ένα λουλούδι, και τελικά τον προσήγαγαν Ο κ. Παπαδάκης βρισκόταν μαζί με όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου. Ο Κωστής Παπαδάκης προσήχθη και εκείνος.

Τι είχε δηλώσει ο Θανάσης Καμπαγιάννης έξω από το Χημείο λίγο πριν το προσαγωγή του

“Στο κάλεσμα για μια εκδήλωση τιμής και μνήμης από δασκάλους και φίλους του, η αστυνομία εμποδίζει ακόμη και την κατ΄ατομο προσέλευση. Εμείς ζητήσαμε να πάμε ένας-ένας να αφήσουμε ένα λουλούδι. Και παρότι ο εκπρόσωπος των μέτρων Τάξης είπε ρητά ότι δεν παραβιάστηκε κανένα υγειονομικό μέτρο και αυτό είναι η αλήθεια, ότι κόσμος που έφτασε εδώ τήρησε απολύτως τις αποστάσεις, τα μέτρα τις μάσκες, αυτή την στιγμή προσάγωνται δεκάδες άνθρωποι. Δημοτικοί σύμβουλοι συνδικαλιστές, άνθρωποι που προσήλθαν κρατώντας ένα λουλούδι και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους γιατί μπαίνουν σε ένα κλειστό περιβάλλον σε κλούβες για να πάνε στην ΓΑΔΑ χωρίς οι ίδιοι να έχουν παραβιάσει οποιοδήποτε υγειονομικό μέτρο και θέλοντας απλά να αφήσουν ένα λουλούδι.

Θεωρώ ότι είναι μια απόδειξη περεταίρω ότι η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία, ακόμη και μνήμη μόνο και γι αυτό το λόγο, απέναντι σε ανθρώπους που θέλουν να την τιμήσουν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση”

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης δηλώνει την ιδιότητά του αλλά τελικά προσάγεται από την αστυνομία

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις