Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο “Παπανικολάου” κάνει λόγο για μία “θύελλα που δεν λέει να κοπάσει”. Σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6, μίλησε για τραγικές ελλείψεις που κοστίζουν ζωές. “Στο Παπανικολάου δεν έχουμε αφήσει εντατική, ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων που να μην τις έχουμε μετατρέψει σε ΜΕΘ, με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τα καταφέρνει. Είμαστε στο 100%, έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ του Παπανικολάου. Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ” ανέφερε.

“Η κλίνη στη ΜΕΘ μένει μισή με μία ώρα κενή. Δεν προλαβαίνουμε να την καθαρίσουμε, να την απολυμάνουμε και μπαίνει άλλος ασθενής. Καλύπτουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνουμε περιστατικά από τη Νάουσα, από την Έδεσσα, από την Κατερίνη, που επίσης πάσχει και δεν έχει τη δύναμη πυρός του Παπανικολάου. Εφημερεύουμε και για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν τέτοιες υποδομές” προσθέτει.

“Με τρόμο βλέπουμε το άνοιγμα”

Αναφορικά με το πιθανό άνοιγμα της αγοράς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ανέφερε: “Με τρόμο βλέπουμε το άνοιγμα και τη μη τήρηση των μέτρων. Έστω και τη μικρή πίεση που θα νιώσουμε εμείς, δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Εδώ είναι η παραβίαση ενός βασικού υγειονομικού κανόνα. Όταν σε μία πανδημία έχεις μεγάλη διασπορά και ανοίγεις την κοινωνία, θα αυξήσεις τα κρούσματα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο πιο πολύ ανοίξουμε την αγορά τόσο πιο μεγάλο θα είναι το τρίτο κύμα. Αν είναι να έχουμε ένα τρίτο κύμα, να το έχουμε προς το τέλος διότι και ο ιός δεν έχει αυτήν τη δύναμη”.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το Παπανικολάου

Ακόμη 98 θάνατοι και 1.383 νέα κρούσματα

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1383 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 594. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Χτες είχαμε ακόμη 98 θανάτους και 2902 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις