Πολλά σχόλια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε με βραχνή φωνή και ταλαιπωρημένος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του, η φωνή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας έβγαινε… με δυσκολία ενώ έκανε και συχνές παύσεις.

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν εάν ο κ. Χαρδαλιάς προσβλήθηκε από κορονοϊό, καθώς όλων το μυαλό πήγε στην πανδημία. Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός είχε ταξιδέψει σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να πάρει μέρος σε συσκέψεις για την κακοκαιρία και τις συνέπειές της, και όπως φαίνεται ταλαιπωρήθηκε.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα μειώνονται αλλά με βραδύ ρυθμό, αλλά και τα νοσοκομεία δεν αποσυμφορούνται στο βαθμό που θα θέλαμε, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 102 νεκρούς, 583 διασωληνωμένους και 1.395 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε εκ νέου πως φέτος τα Χριστούγεννα, οι γιορτές θα γίνουν αλλιώτικα, διαφορετικά. Προσέθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι εφικτή και υπογράμμισε πως η πιστή εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, τους δημάρχους και γενικούς γραμματείς των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών, είπε πως σκοπός ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής και τον δήμο Αχαρνών είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη. Από την ιχνηλάτησή τους, προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, τόνισε πως οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις