Άγιος Σάββας κορονοϊός: Κανονικά χημειοθεραπείες και χειρουργεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Εχθές Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (11/12) ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Κωνσταντίνος Καταραχιάς, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο κι όπως είπε: «Σήμερα επί της ουσίας είναι κλειστό το νοσοκομείο. Ένα μόνο χειρουργείο θα γίνει», καθώς υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στους εργαζομένους του ογκολογικού νοσοκομείου. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, τόνισε πως αναβάλλονται τα χειρουργεία των ασθενών και επεσήμανε πως μόνο μέσα σε δύο ημέρες, Δευτέρα – Τρίτη, βγήκαν θετικά 33 τεστ.

Όμως σήμερα πηγές του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι τα τακτικά εξωτερικά και απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» λειτουργούν κανονικά,  διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, διενεργούνται χειρουργεία και χημειοθεραπείες.  Σχετικά με δημοσιεύματα για το Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», που το αναφέρουν ως «κλειστό» και ότι έχει αναστείλει τα χειρουργεία του, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεται:

Έπειτα από εκδήλωση συρροής κρουσμάτων εντός του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των περιστατικών, όπως προβλέπεται, και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κλίνες Covid του Νοσοκομείου τα μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ συνεδρίασε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της διασποράς και να προτείνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Επιπλέον, κατόπιν παραγγελίας της 1ης ΥΠΕ μετέβη στο Νοσοκομείο ad hoc Επιτροπή, με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης και αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Τα Τακτικά Εξωτερικά και τα Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών-ασθενών θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα 14/12. Πιο αναλυτικά, σήμερα διενεργήθηκαν 7 χειρουργεία, διενεργήθηκαν 75 χημειοθεραπείες σε μονάδα Κ.Η.Ν. και έγιναν 92 εισαγωγές ασθενών, ενώ τη Δευτέρα 14/12 είναι προγραμματισμένα 12 χειρουργεία και 84 χημειοθεραπείες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις