Στην σύλληψη 29 ατόμων προχώρησαν οι αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σπίτι στο χωριό Ροδοδάφνη Αιγίου, τα οποία είχαν μαζευτεί για να παίξουν…ζάρια. Οι συλληφθέντες δεν δίστασαν να καταπατήσουν το νόμο, τόσο για τις παράνομες λέσχες παιγνίων, όσο και για το όριο ατόμων που έχει επιβληθεί λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Η παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές έγινε κατόπιν καταγγελίες γειτονικού προσώπου, και όλοι οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ αναμένεται να τους επιβληθούν ”τσουχτερά” πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί βρήκαν δύο ζάρια, τσόχα και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του χώρου και από 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους παίκτες. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια και την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο συλληφθείς διοργανωτής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Κρούσμα κορονοϊού σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη στη Ρόδο

Μια 43χρονη Ουκρανή και ο σύζυγός της, διαμόρφωσαν ειδικό χώρο στο σπίτι τους, όπου διοργάνωναν σχεδόν καθημερινά τυχερά παίγνια, προσκαλώντας παίκτες και παραβαίνοντας τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο 55χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης χαρτοπαιχτικής λέσχης, μετέτρεψε ειδικό χώρο στο σπίτι του, μεταφέροντας ουσιαστικά και παρανόμως την χαρτοπαιχτική λέσχη στο σπίτι τους.

Την 1η Δεκεμβρίου συνελήφθησαν στην οικία τους, μαζί με παίκτες που είχαν προσκαλέσει. Τον 55χρονο, πέρα από την κατηγορία για την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών βαρύνουν οι κατηγορίες παράβασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την Covid-19.

Στο σπίτι βρέθηκαν 210 μάρκες και 1.000 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται πως, ένας από τους παίκτες ηλικίας 64 ετών, έπειτα από έλεγχο στους οποίους υποβλήθηκαν και οι 12 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στον 55χρονο και στη σύζυγό του επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε διοικητικό μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης.

Πληροφορίες: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις