Απαγορεύονται εν τέλει τα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία μετά τις έντονες αντιδράσεις. Σημειώνεται πως την Τρίτη έγινε γνωστό πως αρκετά ξενοδοχεία έκαναν δελεαστικές προσφορές για διαμονή με γεύμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, την ώρα που τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά η κίνηση των ξενοδοχείων συνιστά πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ έντονη ήταν η ανησυχία των ειδικών για εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στα ξενοδοχεία.

Το πρωί της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν. Θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service). Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας νωρίτερα στο OPEN TV, εξήγγειλε ότι θα απαγορευτούν τα «ρεβεγιόν» στα ξενοδοχεία και πως δεν θα επιτραπεί η δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων τους, τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους επιστήμονες, έγιναν και καταγγελίες εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης, οι οποίοι υποστήριζαν ότι έχουν δυσμενέστερη αντιμετώπιση.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε έντονα την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ύστερα από τις εισηγήσεις ειδικών που προειδοποιούσαν για κίνδυνο διασποράς στα ξενοδοχεία.

Η καταγγελία για τα ξενοδοχεία

Εν μέσω πανδημίας και την ώρα που εστίαση παραμένει κλειστή κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών βρήκαν έναν νόμιμο τρόπο για να ετοιμάσουν το ρεβεγιόν των εορτών. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, τηλεθεατές κατήγγειλαν ότι ξενοδοχείο καλεί σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αν και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν εξασφαλίσει και την διανυκτέρευσή τους εκεί.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να κάνουν καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520 για να βοηθήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σύμφωνα με τον γ.γ. αναφέρεται ρητά στην ΚΥΑ ότι απαγορεύονται τέτοιου τύπου δεξιώσεις και συναθροίσεις στα ξενοδοχεία. Όπως είπε έχει μείνει ανοικτή η εστίαση μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διαμένοντες, άρα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνονται.

Στο πλαίσιο αυτό τουλάχιστον τρία από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Αθηνών προσέφεραν διαμονή ώστε όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να απολαύσουν το τραπέζι των Χριστουγέννων ή/και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, καθώς πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη διαδικασία, οι προσφορές τους διαφημίζονταν και στις ιστοσελίδες τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις