Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας.

Περίπου 30 υγειονομικοί από τον Ερυθρό Σταυρό, απέκλεισαν την άνοδο της Κηφισίας, κρατώντας ένα πανό στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Ο κορονοϊός θερίζει. Μετράμε… νεκρούς και διασωληνωμένους συναδέλφους».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία η κίνηση και στα δύο ρεύματα διεξάγεται πλέον κανονικά, με μικρές καθυστερήσεις. Σημειώνεται πως κίνηση καταγράφεται αυτή την ώρα επί της λεωφόρου Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και στην Παραλιακή, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στο ύψος του Φαλήρου, λόγω εργασιών.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, προκειμένου να ζητήσουν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των γιατρών και νοσηλευτών. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη λόγω πανδημίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός ζήτησε από τους οδηγούς των σταματημένων οχημάτων να κάνουν υπομονή και τους παρότρυνε να βγουν από τα αυτοκίνητα και να χειροκροτήσουν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Υποχρεωτικές οι μετακινήσεις υγειονομικών

Για μετακινήσεις υγειονομικών «με το ζόρι» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε σημερινές δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «τα νοσοκομεία δεν προετοιμάσθηκαν για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Δεν δημιούργησαν ασφαλείς κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού. Δεν έφτιαξαν χώρους υποδοχής, δεν αγόρασαν μοριακούς αναλυτές, έχουν ανεπαρκέστατο εξοπλισμό (π.χ. οξυγόνο), είναι υποστελεχωμένα και πολλά χωρίς έστω μία κλίνη ΜΕΘ.

Όταν η Βόρειος Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας

τα νοσοκομεία βρέθηκαν υποστελεχωμένα σε προσωπικό – ειδικά σε εξιδεικευμένο προσωπικό. Όταν μάλιστα άρχισαν τα κρούσματα μεταξύ των υγειονομικών η κατάσταση ξέφυγε. Προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες με επικοινωνιακούς ακροβατισμούς. Μίλησαν και προπαγάνδισαν τον εθελοντισμό εντός του συστήματος».

«Εμείς επαινέσαμε τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν αλλά είπαμε όμως ότι αυτό δεν είναι λύση. Ανοίγεις μία τρύπα για να κλείσεις μία άλλη. Τα κενά δεν καλύπτονται με ολιγοήμερες εθελοντικές μετακινήσεις», συνέχισε.

«Πράγματι πήγαν λίγοι συνάδελφοι εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και μέχρι να εγκλιματισθούν στη λειτουργία του νοσοκομείου έφυγαν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν και τόσο εθελοντές», όπως καταγγέλλει. «Όταν σε καλεί ο διευθυντής, ο διοικητής και σου λέει θα πας εθελοντικά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τι κότσια να αρνηθείς; Και φθάσαμε στο σήμερα. Ο εθελοντισμός εγκαταλήφθηκε αν και τόσο προπαγανδίστηκε. Καταλήξαμε στον εξαναγκασμό», κατά τον κ. Γιαννάκο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις