Τουλάχιστον 30 άτομα πραγματοποίησαν πάρτι το βράδυ των Χριστουγέννων παρά την απαγόρευση. Σύμφωνα με το eviathema, πάνω από 30 άτομα είχαν μαζευτεί σε σπίτι και γιόρταζαν με χορούς και μουσική.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα δημοσίευσε και σχετικό βίντεο από το γλέντι, στο οποίο φαίνεται ότι οι παρευρισκόμενοι δεν τηρούν κανένα υγειονομικό μέτρο κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για το πάρτι και λίγο μετά τις 11 το βράδυ αστυνομικοί της Ασφάλειας έσπευσαν στην οικία, συνοδεία εισαγγελέα, όπου συνέλαβαν τον  ιδιοκτήτη με αυτόφωρη διαδικασία ενώ του επέβαλαν και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι έως 9 άτομα.

Την ίδια ώρα πάρτι σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε νεαρός. Συγκεκριμένα, στις 6:30 το πρωί, στο διαμέρισμα 27χρονου στην οδό Αρριανού, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί εντόπισαν 11 άτομα που έκαναν πάρτι σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον νεαρό ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και του επέβαλαν πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ και στους υπόλοιπους 10 παρευρισκόμενους.

Στην Ροδόπη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης σε αποθήκη και άλλα 4 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση. Την ίδια ώρα στην Κρήτη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση πάρτι.

Εντατικοί έλεγχοι

Η αστυνομία πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες εντατικούς ελέγχους. Σύμφωνα με την αστυνομία την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.861 έλεγχοι, από τους οποίους οι 7.791 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.051 παραβάσεις και 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • 860 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ,
  • 186 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. και επιβλήθηκαν 173 πρόστιμα 300 ευρώ και 13 των 150 ευρώ,
  • 5 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.)
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις