Μέρα χαράς και συγκίνησης για τους υγειονομικούς στο Θριάσιο Νοσοκομείο, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με τη σειρά τους σήμερα, Κυριακή 27/12, στο πλαίσιο της έναρξης της επιχείρησης Ελευθερία”.

Το πρωί της Κυριακής κατέφτασε το φορτηγό με τα εμβόλια, το οποίο συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις, στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής “Ο Ευαγγελισμός”, “Η Σωτηρία”, “Αττικόν”, “Θριάσιο” και “Ασκληπιείο” Βούλας, από όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί.

Υγειονομικοί, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό πέντε νοσοκομείων της Αττικής έλαβαν με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση το φάρμακο που θα τους θωρακίσει κόντρα στον φονικό ιό, σε μια μέρα ιστορική για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οι πρώτοι στους οποίους χορηγήθηκε το πολυσυζητημένο εμβόλιο ήταν η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού, Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης. Αμέσως μετά, εμβολιάστηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης και η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ε.Ε. Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά στην πατρίδα μας ο εμβολιασμός. Η πολιτειακή ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο. Μαζί με εμάς εμβολιάζονται και οι υγειονομικοί που τους χρωστάμε τόσα πολλά, ώστε να είναι ασφαλείς στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ελπίζω πως καθώς αποδεικνύεται πως το εμβόλιο είναι ασφαλές, θα πείθονται και οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζονται με δυσπιστία. Μπορούμε στην επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης να γράψουμε νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία μας».

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε με ενθουσιασμό πως πρόκειται για τη στιγμή που περίμενε, ενώ συμπλήρωσε κατόπιν πως «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αύριο, Δευτέρα 28/12, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις